Superherba.cz – Cuketové bramboráky ?
Příprava 15 minut
Tepelná úprava 12 minut
Obtížnost snadné,Počet kusů 10
Zdroj.: www.superherba.cz
Nutriční informace na 1 kus
99 kcal | 3 g bílkovin | 8 g sacharidů | 6 g tuků
— 400 g cukety
— 2 vejce velikosti M
— 1 lžička sušené majoránky
— 2 stroužky česneku (utřené)
— 100 g jemných ovesných vloček
— 2 lžíce slunečnicového oleje
— sůl
— pepř
Cuketu omyjte a nastrouhejte nahrubo. Poté z ní odstraňte vodu
tím, že ji přesunete do cedníku a pomocí dlaně zmáčknete.
Takto připravenou cuketu vložte do mísy a přidejte vejce,
majoránku, česnek, vločky, slunečnicový olej, sůl a pepř a vše
důkladně promíchejte.
Ze vzniklého těsta vytvarujte placky o průměru cca 7–9 cm.
Poté si připravte nepřilnavou pánev, rozpalte v ní olivový
olej a bramboráky opékejte na středním plameni 2–3 minuty
z každé strany.
Tipy na servírování: Bramboráky podávejte samostatně
nebo s dipem ze zakysané smetany. Před podáváním je můžete
posypat na jemno nasekanou pažitkou nebo čerstvou řeřichou.
TIP: Bramboráky můžete podávat jak teplé, tak studené.
Pro zdravější variantu bramboráků je pečte ve vyhřáté troubě
17–19 minut na 200–210 °C.
Zdroj.: www.superherba.cz